مجموعه فیلم ها و پروزه های نقشه برداری

21,500 تومان


بازار کار رشته مهندسی نقشه برداری

تمامی ساختمان ها ، سدها ، پل ها و در کل ساخت هر سازه ای پیش از مرحله ساخت و تولید نیاز به یک نقشه دقیق و اساسی دارند. مهندسی نقشه برداری از جمله رشته های گروه ریاضی و فنی در کنکور سراسری می باشد. این شاخه از مهندسی در واقع یکی از حوزه های سخت و حساس رشته عمران است و یک مهندس نقشه بردار باید از دانش علمی بالایی برخوردار باشد زیرا رشته فوق دارای محاسبات سنگین ریاضی بوده و همچنین قدم اول در تهیه نقشه یک سازه ، مستلزم مختصات زمینی آن مکان بوده و این مسئله نیاز به دانش ریاضی ویژه و همچنین علم فیزیک دارد. علاوه بر موارد فوق ، یک مهندس نقشه کش باید اطلاعات اقتصادی لازم برای کاهش هزینه های ساخت و ساز را هم دارا باشد.
یکی از دغدغه های مهم دانشجویان پس از اتمام دوره تحصیلی خود فارغ از رشته تحصیلی آن ها ، ورود به بازار کار و کسب درآمد است. در ادامه مقاله قصد داریم شما را بیشتر با بازار کار رشته “مهندسی نقشه برداری” آشنا کنیم.
مهندسی نقشه کشی از جمله گرایش های رشته عمران بوده که امروزه گاها از آن با نام “مهندسی ژئوماتیک” نیز یاد می شود.

گرایش های مهندسی نقشه برداری در مقطع کارشناسی ارشد

رشته نقشه کشی دارای پنج گرایش در مقطع کارشناسی ارشد می باشد.

فتوگرامتری

گردآوری مختصات زمینی از جمله نیازهای اولیه مهندسان برای تهیه نقشه می باشد. به اندازه گیری مختصات هندسی اجسام و بررسی عکس های هوایی ، فتوگرامتری گفته می شود.

ژئودزی

در این گرایش شکل و اندازه زمین و مختصات نقاط سطح آن بررسی می شوند. دانشجویان این رشته می بایست در دوران تحصیل خود مهارت های هدایت و مدیریت پروژه های ژئودزی را کسب کنند.

سنجش از دور

جمع آوری ، ذخیره سازی ، بازیابی و پردازش اطلاعات با استفاده از تجهیزات مختلف هوایی مربوط به گرایش سنجش از راه دور می باشد. تغییرات روی سطح زمین مانند تغییر در مزر دریاها و یا تغییر مسیر رودخانه ها از طریق این رشته مورد بررسی قرار می گیرند.

سیستم های اطلاعات مکانی (GIS)

این گرایش شامل جمع آوری ، ذخیره ، مدیریت و پردازش اطلاعات مکانی با استفاده از نقشه ها و داده های آماری می باشد. دانش آموختگان این رشته به بررسی کاربرد اطلاعات جمع آوری شده و همچنین نمایش آن ها به صورت متنی و ‌گرافیکی می پردازند.

هیدروگرافی

این گرایش به بررسی و توصیف ویژگی های اقیانوس ها ، دریاها ، مناطق ساحلی ، دریاچه ها و همچنین پیش بینی تغییرات آن ها می پردازد. ناوبری ، مدیریت سواحل و بندرها ، نصب سکوها و… از جمله کابردهای این رشته می باشند.

توانایی ها و نرم افزار های مهم در رشته مهندسی نقشه برداری

فارغ التحصیلان هر رشته دانشگاهی برای ورود به بازار کار ، نیازمند فراگیری علوم و تخصص های لازم برای حضور موثر و کارآمد در حوزه کاری خود می باشند.
دروس ریاضی مانند مثلثات و هندسه از جمله دروس مهم و اساسی رشته مهندسی نقشه کشی محسوب می شوند. مهندسین نقشه بردار علاوه بر دانش علمی و محاسباتی دقیق برای ورود به بازار کار نیاز به یادگیری نرم افزارهای مربوط به رشته خود هستند. Civil 3D ، Autodesk Map ، AutoCad از جمله نرم افزارهایی می باشند که از آن ها برای تهیه مدل های دو بعدی و سه بعدی نقشه های ترسیم شده ، استفاده می شود. از دیگر نرم افزار های این رشته می توان به برنامه Matlab اشاره کرد که در رشته ها و دروس مختلف دانشگاهی بسیار پر کاربرد است و در رشته نقشه کشی برای محاسبات سنگین ریاضی و مهندسی به کار می رود.

آینده شغلی رشته مهندسی نقشه برداری

اولین نکته ای که پس از شنیدن کلمه ساخت و ساز به ذهن می رسد ، نقشه برداری است و ما برای تهیه و تولید هر سازه ای نیاز به یک نقشه درست و دقیق داریم. امروزه گسترش ساخت و ساز به ویژه در داخل کشور که در مسیر سازندگی گام برمی دارد ، می تواند شرایط شغلی مناسبی را برای یک مهندس نقشه کش فراهم کند.
فارغ التحصیلان این رشته می توانند در انواع پروژه های ساخت و ساز از قسمت طراحی گرفته تا مدیریت ، اجرا و نظارت مشغول به کار شوند. آن ها می توانند در اجرای انواع پروژه ها در زمینه ساخت سدها ، تونل ها ، پل ها و یا در حوزه های ساختمان سازی ، راه سازی و ساخت سازه ها و بناهای آبی مشارکت داشته باشند. هر جا سخن از سازندگی و آبادی یک کشور است ، قطعا حضور مهندسان نقشه کشی جزو الزامات می باشد و آنان می توانند در ساخت برج ها ، دکل های مخابراتی ، فرودگاه ها و جاده ها و همچنین در ساخت ساختمان های مقاوم در برابر زلزله فعالیت کنند.
دانش آموختگان این رشته پس از اتمام دوران تحصیل خود توسط سازمان های مدیریت و برنامه‌ریزی ، وزارت راه و شهرسازی ، بنادر و کشتیرانی ، سازمان آب و فاضلاب ، شرکت نفت ، سازمان جغرافیایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ، سازمان نقشه‌ برداری کشور ، سازمان ثبت اسناد و املاک کشور ، شهرداری ها و شرکت های پیمانکاری و مشاوره در زمینه های عمرانی و شهرسازی جذب می شوند.

دانشگاه های ارائه دهنده رشته مهندسی نقشه برداری

در ادامه نام تعدادی از دانشگاه های ارائه دهنده رشته مهندسی نقشه برداری که بر اساس دفترچه انتخاب رشته کنکور ریاضی جمع آوری شده است را مشاهده می کنید.
دانشگاه اصفهان
دانشگاه بجنورد
دانشگاه تبریز
دانشگاه تهران
دانشگاه تفرش
دانشگاه زابل
دانشگاه زنجان


تاريخ : شنبه 27 تير 1394برچسب:فیلم,فیلم اموزشی,فیلم اموزش نقشه برداری, | 23:17 | نویسنده : محسن قبادی
تاريخ : جمعه 20 آذر 1393برچسب:چند مسیری و نویز گیرنده,منابع خطا در مشاهدات, | 18:56 | نویسنده : محسن قبادی

چند مسیری و نویز گیرنده

برخلاف خطاهایی که بررسی گردید، وجود عامل چند مسیری و نویز گیرنده که باعث ایجاد خطا در مشاهدات کد و فاز موج حامل می گردد، به فاصله دو گیرنده از هم بستگی ندارد، حتی اگر این دو گیرنده به فاصله نزدیکی از هم قرار داشته باشند. عامل چند مسیری، به طور خاص، غالبا میزان خطای سیستم های تعیین موقعیت تفاضلی (DGPS) کد مبنا و فاز مبنا را به دو دلیل هدایت می کند.

نخست، مقادیر خطای مشاهدات کد و فاز ایجاد شده توسط عامل چند مسیری بیشتر از نویز گیرنده است. دومین دلیل این واقعیت است که خطاهای چند مسیری از یک گیرنده به گیرنده دیگر، به هم مرتبط نیست. بزرگی خطای چندمسیری به طور قابل توجهی بستگی به گیرنده و محیط اطراف دارد.

خطاهای چندمسیری و نویز می توانند تغییرات نسبتا شدیدی داشته باشند. از آنجائیکه در روش DGPS این خطاها بین ایستگاه مرجع و کاربر مشترک نمی باشند، بررسی نرخ تغییرات این خطاها تنها برای کاهش اثراتشان در مشاهدات کاربر است.



تاريخ : جمعه 21 آذر 1393برچسب:تروپوسفر, منابع خطا در مشاهدات, | 14:53 | نویسنده : محسن قبادی

تروپوسفر

تروپوسفر نزدیکترین لایه جو به سطح زمین است که به طور میانگین در عرض­های میانی ۱۷ کیلومتر عمق دارد (این عمق در استوا بیشتر و در قطب کمتر است) و تقریبا ۷۵ درصد از جرم اتمسفر را در خود جای داده است و ۹۹ درصد ذرات معلق و بخار آب موجود در اتمسفر در این لایه قرار دارد.



ادامه مطلب
تاريخ : جمعه 20 آذر 1393برچسب:ساعت, منابع خطا در مشاهدات, | 12:52 | نویسنده : محسن قبادی

ساعت

خطای ساعت ماهواره اثراتی را روی مشاهدات فاز موج حامل و شبه­فاصله می­گذارند که به مکان کاربر وابسته نیست. برای مثال اگر ساعت ماهواره (پس از اعمال تصحیحات ناوبری منتشرشده) خطایی در حدود ۱۰ نانو ثانیه داشته باشد منجر به بروز خطای تعیین موقعیتی در حدود ۳ متر در مشاهدات فاز و یا شبه­فاصله می­گردد.

رفتار ساعت هریک از ماهواره های GPS به صورت دائم نسبت به “زمان GPS” که با گروهی از ساعت های اتمی (در ایستگاه کنترل مرکزی در کولورادو اسپرینگز) حفظ می گردد، سنجیده می شود.

ثمره این پایش مداوم ارسال تصحیحات تحت عنوان ضرایب خطای ساعت به همه کاربران GPS است که در پیغام ناوبری منتشر می گردد. آنچه که برای کاربران مهیاست در حقیقت یک پیش بینی از رفتار ساعت در آینده برای حدود ۲۴ ساعت یا بیشتر. از آنجائیکه تغییرات تصادفی نوسانات اتم های سزیم و روبیدیم قابل پیش بینی نیستند، این پیش بینی، بسته به زمان به روز شدن پیغام ناوبری، دقتی در حدود ۲۰ نانو ثانیه معادل ۶ متر است.



تاريخ : جمعه 21 آذر 1393برچسب:افمریز, منابع خطا در مشاهدات, | 12:50 | نویسنده : محسن قبادی

افمریز

خطاهای موجود در موقعیت­های منتشر شده ماهواره­های GPS باعث ایجاد خطاهایی در مشاهدات شبه فاصله و فاز موج حامل می­گردد. از آنجایی که بزرگی خطاهای ایجاد شده به خط دید کاربر و ماهواره وابسته است، لذا با جابجایی کاربر مقدار این خطاها تغییر می­کند. ولی در هر حال خطاها در مشاهدات شبه­فاصله و یا فاز در گیرنده­های نزدیک هم، اختلاف کمی دارد، چراکه خط دید آنها به هر ماهواره مشابه یکدیگر است. اگر تفاوت کاربر (U) و ایستگاه مرجع (M) را با نماد p و خطای موقعیت برآورد شده ماهواره (افمریز منتشرشده) را با εS نمایش دهیم و dm و d’m به ترتیب نمایان­گر فاصله حقیقی و فاصله برآورد شده از ایستگاه مرجع تا ماهواره و به طور مشابه du و d’u به ترتیب نمایان­گر فواصل حقیقی و برآورد شده از محل کاربر تا ماهواره باشند؛ همچنین اگر موقعیت واقعی و برآورد شده ماهواره به ترتیب با S و S’ نشان دهیم، در اینصورت:



ادامه مطلب
صفحه قبل 1 صفحه بعد
  • دانلود کتاب
  • بک لینک